Biefstukreepjes met ananas en peultjes

2013-03-26

Tijdens het koken van dit maaltje bedacht ik me dat er toch echt cashewnoten in moesten, dus ben ik nog even naar de supermarkt gefietst. Daar was het Paasassortiment al in volle glorie uitgestald, met als middelpunt de koeling met alle ingredienten voor Uw Paasgourmet. Ik dacht altijd dat tweede kerstdag het moment was om de aangekoekte pannetjes uit de kartonnen doos te halen en het huis gezellig in vette walmen te hullen, maar blijkbaar doet de gourmet-lobby goede zaken en is er dus ook zoiets als Uw Paasgourmet. Dat herinnerde mij aan het enige dat ik nodig heb met Pasen: matzes en tuinkers. Zonder dit is het feest niet compleet. Mijn moeder zou je nog wel wat kunnen vertellen over chagrijnige Paasochtenden nadat ik er achter was gekomen dat de matzes (én het boterlammetje met het rozijnoog, ik word niet zomaar chagrijnig) vergeten waren. Dat gaat mij dit jaar niet gebeuren. Ik heb heb mijn matzes en tuinkers. En mijn cashewnoten.

Voor deze frisse, knapperige en vooral snelle roerbak snijd je 2 biefstukken in reepjes. Wok deze op hoog vuur in olijfolie. Voeg een paar handen peultjes en taugé toe en bak even mee. Tot slot blokjes verse ananas en lekker wat cashewnoten. Doe er ook nog wat ketjap en sambal of chilisaus bij als je dat lekker vindt.

Reacties