Bloemkoolsalade met feta en noten

2013-10-10

Nee, dit is geen couscous met kikkererwten. Het lijkt er alleen een beetje op. Dit recept komt uit de Allerhande en ik heb er zelf nog wat aan veranderd. Als je het leest denk je: ‘Wat een armoe’, maar gek genoeg is het echt net couscous dat je aan het eten bent. Met het gevolg dat je best voldaan bent, ook al heb je alleen maar heeele kleine stukjes bloemkool gegeten.

Hak een halve bloemkool fijn in de keukenmachine en doe dit in een ruime schaal. Snijd een paprika in reepjes en doe dit samen met een handvol blaadjes verse munt in de keukenmachien. Voeg naar smaak extra vierge olijfolie en rode wijnazijn toe en meng met de bloemkool en lekker wat rozijnen. Mocht je het, net zoals ik, nog te zuur en te droog vinden, doe er dan extra een flinke lepel goede mayonaise bij. Meng er daarna een flinke hand rucola doorheen. Rooster in een koekenpan hazelnoten, pompoen- en zonnebloempitten. Snijd een stuk schapenfeta (neem vooral niet die plastic stukken ‘witte kaas’) in blokjes. Schep de bloemkoolsalade op een bord en strooi er de feta en de noten en pitten overheen.

 

Reacties