Bonensalade met zalm en gebakken citroen

2014-04-22

Zo. Fijne Pasen gehad? Ik wel. Het enige nadeel van zo’n vrije dag is alleen, dat je net lekker in de vakantie-modus aan het komen bent en dan alweer aan het werk moet. En dan laat thuis komen en dan ook nog moeten koken. Poeh, wat ‘n ellende. Gelukkig is daar een recept dat je in een kwartiertje klaar maakt, plus een aflevering van een goed fout RTL 5 programma. He he. Precies wat een mens nodig heeft. Overigens lijkt dit bonengerecht een beetje op ‘blote billetjes in het gras’, wat dan weer heel toepasselijk is bij het goed foute RTL 5 programma. De kenners weten wel wat ik bedoel…

Laat 2 blikken cannellinibonen uitlekken en meng met een flinke hand rucola, een gesnipperd sjalotje, fijngehakte peterselie en bieslook, peper en zout, chilivlokken en extra vierge olijfolie. Snijd een citroen in parten en bak deze bruin in olijfolie. Doe de citroen bij de bonensalade en maak af met snippers parmezaanse kaas. Ondertussen bak je zalmfilet in de citroenolie. Doe een bergje salade op een bord en leg daarop de zalmfilet.

Gebaseerd op een receptje uit Delicious.

Reacties