Courgette, tuinbonen en pecorino met een visje

2013-06-30

Het is weer een tijdje geleden dat ik een recept op Lekkerzonder geplaatst heb. Dat heeft een aantal redenen. Ten eerste ben ik ziek geweest en had ik alleen maar zin in kaakjes, druiven en tomatensoep uit blik. Vond ik niet zo nodig om te delen. Daarnaast hebben we bij gesprek aan inspiratie een paar keer iets gegeten dat al op de site stond. Tot slot waren sommige gerechten gewoon te lelijk om te plaatsen. Net zoals de meeste mensen op Facebook alleen de coole vakantiefoto’s plaatsen waar ze goed op staan, wil ik alleen maar mooie, interessante gerechten op mijn site. Zodat anderen denken dat ik zo’n carrièrevrouw ben die na een lange werkdag zonder moeite een verantwoorde maaltijd tevoorschijn tovert die zo uit Elle Eten lijkt te komen. Nou, dat is dus niet zo. Toevallig komt dit recept wel uit Elle Eten. Daar dienen de groenten als pastasaus, maar ook zonder pasta en met vis is het goed te nassen. Sterker nog, het is een verantwoorde maaltijd die je snel tevoorschijn tovert na een lange werkdag en ook nog eens uit Elle Eten komt. Wat wil je nog meer?

Snijd een courgette in kleine blokjes, snipper een uitje en hak een teen knoflook fijn. Doe olijfolie in een koekenpan, fruit daarin de knoflook en de ui en voeg later de courgette toe. Vervolgens doe je er een pak (diepvries)tuinbonen bij en bak alles tot de tuinbonen ontdooien en warm zijn. Breng op smaak met peper en zout. Tot slot strooi je er wat fijngehakte, verse munt overheen, heel veel geraspte pecorino en eventueel wat citroenrasp. Lekker met een gebakken scholletje.

Reacties