Couscous met groenten, avocado en amandelen

2013-10-03

Eigenlijk was het de bedoeling dat dit iets heel anders werd, maar alles wat ik voor het originele recept moest hebben was niet te vinden in de supermarkt. En tja, als het niet kan zoals het moet, dan moet het maar zoals het kan. En dat pakte uiteindelijk best goed uit gelukkig.

Voor deze bijelkaargeraapte groente couscous fruit je een uitje, een lepeltje mosterdzaad (dat had ik toevallig) een teentje knoflook en wat kerriepoeder. Snijd een paar kort gekookte wortelen in schuine stukjes, doe die erbij in de pan en bak even aan. Voeg ook nog een lepel honing toe. Kook ondertussen de broccoli bijna gaar, snijd in roosjes en voeg deze toe aan de wortelen. Tot slot nog een kropje little gem grof snijden, in de pan doen en kort meebakken. Kook de couscous volgens de verpakking, schep op de borden en doe de groenten daar op. Snijd een avocado in stukjes en verdeel over de couscous en groeten. Strooi er als finishing touch wat geschaafde amandelen overheen.

Reacties