Frisse quinoa met radijs, erwtjes, feta en munt

2014-08-04 1

Ik heb weer een zeer vermoeiend weekend achter de rug. Naar het Bloemendaalse strand rijden voor gamba’s en een softijsje met discodip. Langs de Amsterdamse grachten slenteren en Dana International én Conchita Wurst aanschouwen (tenminste, ik denk dat ik ze gezien heb. Al weet je dat door alle lagen make up en hairextensions nooit zeker). Naar het pittoreske Rotterdamse Zevenkamp (alwaar de vleesleverancier als slogan heeft: ‘Nice to meet you, meat to please you’) voor een royale bbq. Voor de deur in de boot hangen met een bakje worst en olijven. En dat bij minstens 25 graden in de zon. Het is wat…

Dit recept is totaal niet vermoeiend om te maken en is lekker snel klaar. En dat is weer fijn na een vermoeiende werkdag na een vermoeiend weekend.

Kook de quinoa volgens de verpakking. Giet kokend water over de diepvrieserwtjes en laat ze zo ontdooien. Snijd een bos radijs in plakjes, snijd een stuk feta in blokjes en hak lekker wat verse munt fijn.  Meng de erwtjes, radijs, feta en munt met extra vierge olijfolie en het sap van een halve citroen. Giet de gare quinoa af en laat even afkoelen. Meng dan de quinoa met de rest. Voeg naar smaak zout en peper toe.

Reacties