Gehaktschotel met spitskool en champignons

2013-03-19

Soms is het best een uitdaging om iets nieuws te verzinnen. Zo kan het gebeuren dat de zin ‘Laten we iets met spitskool eten’ op een gegeven moment wordt uitgesproken. Tja. Dat had ik ook niet gedacht. Dat ‘iets’ werd een makkelijke ovenschotel met gehakt.

Rul biologisch rundergehakt in een wok, zonder olie. Als het gehakt bruin is, die je er een blik tomatenstukjes bij. Voeg wat takjes verse tijm toe en laat even sudderen. Giet het gehakt-tomaatmengsel dan over in een ovenschaal. Ondertussen snijd je een spitskool in dunne reepjes en een bakje champignons in dikke plakken. Bak de spitskool en de champignons aan met een beetje olijfolie. Doe dit vervolgens in de ovenschaal, boven op de gehakt. Tot slot strooi je er een goeie laag geraspte kaas overheen. Zet ongeveer 20 minuten in de oven op 200 C. Het ziet er op de foto niet zo charmant uit, maar het is best lekker.

Reacties