Groentetajine met zalm

2013-01-31

Donderdag had ik een borrel van het werk. Ik was van plan om me lekker vol te stoppen met hapjes en had dus tegen Jochem gezegd dat hij vooral geen rekening met mij moest houden voor het eten. Helaas waren de hapjes nogal schaars, met als gevolg dat ik om acht uur met een rammelende maag en hongerige ogen thuis aanklopte. Gelukkig vond ik geen hond in de pot, maar een geurige groentetajine met op de huid gebakken zalm. Eigenlijk maar beter ook…

Fruit een uitje in olijfolie. Snijd een courgette in stukken en bak mee. Voeg een blikje kikkererwten toe en 2-3 in stukken gesneden romatomaten. Beetje tomatensaus erbij voor de smeuigheid en kruiden met ras el hanout. Laat even pruttelen. Bak ondertussen de zalmfilet eerst op hoog vuur op de huid. Zet het vuur daarna lager en bak dan de andere kant zachtjes gaar. Serveer de zalm op een bedje van tajine.

 

Reacties