Kabeljauw in tomatensaus met venkel

2014-02-03

Gisteren heb ik voor het eerst in tijden aan yoga gedaan. Mijn eerste yoga-ervaring was zo’n 15 jaar geleden, toen ik met een vriendinnetje een Erg Serieuze yogaschool in Rotterdam binnen liep voor een proefles. Ik weet eerlijk gezegd niet meer of het  bij die proefles is gebleven, of dat we er nog eens teruggekomen zijn. Eerlijk gezegd gok ik op het eerste, want het enige dat ik mij nog kan herinneren, is dat dat er heel veel ernstige mensen waren die te lenig waren voor hun leeftijd en ons geergerd aankeken wanneer we wat luidruchtiger ademden… Deze keer was het anders. Geen zure sessies van een grijze vlecht, maar onder leiding van een frisse instructrice met een groepje dames op de ritme van je eigen ademhaling van de ‘childs pose’ naar de ‘down dog’ flowen. Dat klinkt heel relaxed, maar ik heb er zowaar spierpijn van gekregen. Yoga is niet voor mietjes! Ik moet bekennen dat ik later op het strand een dikke puntzak patat oorlog heb gehaald. En zo was de zondag helemaal yin en yang. Maar goed, nu is het maandag en we zijn weer back to business. Geen friet meer, maar een stukje vis.

Snijd een venkel in dunne reepjes en bak dit even aan in olijfolie. Voeg daar twee fijngehakte tenen knoflook aan toe en bak nog 5 minuutjes. Doe er dan een schaaltje grofgehakte tasty tom tomaten bij, een half potje fijngesneden zongedroogde tomaatjes en een half potje olijven. Zet het vuur lager en laat even sudderen. Voeg kruiden toe naar smaak. Ik gebruikte pikante paprikapoeder, chilivlokken en kaneel. Ondertussen bak je stukken kabeljauwfilet in een koekenpan. Snijd een bolletje (buffel)mozzarella inplakjes en leg dit op de vis. Deksel op de pan en laat de mozzarella smelten. Schep de tomaten-venkelsaus op een bord en leg daar de vis op. Bestrooi met versgemalen zwarte peper en eventueel nog een beetje Parmezaanse kaas.

 

Reacties