Kip met boerenkool, pompoen en pruimen

2014-02-25

Het mooie aan het bijhouden wat je eet en dat dan met anderen delen, is dat je het letterlijk niet kunt maken om steeds met hetzelfde recept aan te komen. En dus experimenteer ik maar wat. Zoals met deze zo op het oog wat vreemde combinatie van ingredienten.  Recept is gevonden op realsimple.

Verwarm de oven op 200 C. Snijd een flespompoen in stukken, leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie, zout en peper, hussel goed en zet dan ongeveer 20 minuten in de oven, tot de pompoen zacht is. Ondertussen snijd je 2 kipfilets in stukken, bestrooi met ras el hanout en bak rondom bruin in een koekepan of wok. Haal de gare kipfilet uit de pan en houd warm. In dezelfde pan bak je  en geperst teentje knoflook, boerenkool zoveel als je wilt en een flinke hand gedroogde pruimen.  Als de boerenkool zacht is, doe je de pompoen erbij. Nog eens goed mengen, in borden scheppen en de kip er bovenop leggen.

 

Reacties