Kip met sinaasappel

2013-04-29c

Ook ik ben niet ongevoelig voor de Oranje-gekte. En ik kijk op de zondagmiddag wel eens (per ongeluk) naar Carlo en Irene. Het toeval wilde dat ze daar net een gevulde kip met sinaasappel aan het maken waren. Dat leek me wel toepasselijk voor de laatste koninginnenacht van het jaar. Dus ik toog naar de markt om een biologische kip te halen. De oplettende lezer weet dat ik ër niet zo goed ben om daar met mijn gulden voor een daalder aan spullen te halen. Zo ook deze keer. Geen flauw benul hebbend van wat een echte kip nou kost en verpest als we zijn door al het supermarktvlees, schrok ik mij een klein hoedje van het bedrag dat ik de vriendelijke marktkoopman schuldig bleek te zijn.  NEGENTIEN EURO! Voor een kip! Het was dan wel een Franse Louékip, met een leuk plaatje op de verpakking van een groen veld met bloemen en graan erop. En eerlijk gezegd smaakt zo’n kip toch lekkerder als je weet dat zij een fijn leven heeft gehad.

Vul de kip met schijven schoongeboende sinaasappel, tenen verse knoflook en takjes tijm. Stop onder de huid ook nog wat takjes tijm. Wrijf de kip in met een mengsel van honing, mosterd en olijfolie. Leg in een ovenschaal met nog wat schijven sinaasappel ernaast. Zet 40 minuten in de oven op 200 C. Het komt er dan zo uit:

2013-04-29

Lekker met een simpele gemengde salade met een zure dressing.

Reacties