Kipgehaktballen met lentegroenten

2013-03-17

Afgelopen zaterdag hebben we heerlijk geluncht bij Scallywags in Den Haag, ter ere van de verjaardag van Jochems zusje. Nu had ik de avond ervoor een feestje en ik was nog een beetje brak, dus de Engelse comfortfood die ze daar maken ging er goed in. Sinds we zo ‘gezond’ eten door de week, hebben we een stuk minder zooi (qua voedsel dan) in huis. Normaal gesproken prima natuurlijk, maar als je om half twee ‘s nachts thuis komt heb je gewoon zin in een tosti hawai of een saucijzenbroodje. Maar nee, dat haddden we niet, dus ik heb mijn nachtelijke trek gestild met rijstewafels met humus. Ach ja…

Gisteren hebben we een recept uit het blaadje van EkoPlaza gecombineerd met een recept uit Allerhande. Taadaa! Voor de kipballen neem je een kipfilet per persoon, liefst scharrel. Hak deze in een keukenmachine tot gehakt en doe er ook een chilipepertje, wat sojasaus en wat zout bij. Draai er stuiterballen van en braad ze lekker bruin in de olijfolie. Ondertussen fruit je een uitje in de wok. Doe er doperwtjes en tuinbonen (uit de diepvries, wel even doppen als het kan) bij. Snijd twee stuks baby-romaine sla in reepjes en voeg toe aan de rest van de groente. Laat even warm worden en doe er op het laatst wat fijngesneden verse munt doorheen. Maak tot slot een dipsausje van mayonaise, yoghurt, mosterd en verse bieslook. Lekker fris!

Reacties