Kippakketjes met spitskool en tomaatjes

2013-03-25

Dit was een van de zeldzame keren dat ik tot op het moment dat ik aan het koken was eigenlijk niet wist wat ik ging maken. We hadden nog een halve spitskool over en even googelen op ‘kip en spitskool’ leverde zowaar een recept op. Bij deze. Ik moet je eerlijk zeggen dat ik het geen topper vind, maar je kunt niet alles hebben. Het is in ieder geval wel licht en nagenoeg vetvrij, dus dat is dan weer een voordeel.

Scheur een aantal vellen aluminiumfolie af, zoveel als je eters hebt. Daarop leg je in dunne reepjes gesneden spitskool, gehalveerde romaatjes en fijngesneden basilicum. Hier bovenop leg je een kipfilet, die bestrooid hebt met zout en peper. Vouw de folie zorgvuldig tot een pakketje en let er in elk geval goed op dat de onderkant dicht is, want anders krijg je een hoop rommel. Laat ongeveer een half uur garen in de oven op 200 C. Wees voorzichtig met het uitpakken  van je pakjes, het is behoorlijk heet en er kan veel vocht uit komen. Wij aten er een mix bij van tuinerwtjes, mais, een bosuitje, blokjes geitenkaas en wat fijngesneden bieslook.

Reacties