Kippenbout met abrikozen, kaneel en sinaasappel

2013-2-17b

Dit recept komt uit een foldertje van de biologische winkel Estafette. Ik was daar om amandelmelk te kopen. Voor mijn havermout… Ja, ik ben het echt!  Misschien is het een fase, maar de laatste tijd heb ik zin om verantwoorde spullen te kopen. Vooral na het sporten eigenlijk. En zo gebeurt het dus dat je op zaterdagochtend in de biologische winkel staat en vraagt waar de amandelmelk en de gojibessen liggen. Estafette is overigens wel een aanrader. Ze hebben er lekkere dingen (ook koekjes en snackjes) en de mensen zijn er vriendelijk. Dat heb ik ook wel eens anders meegemaakt in ‘dat soort’ winkels.

Deze kip is ideaal als je mensen over de vloer krijgt. Je gooit alles in een pan en kijkt er 40 minuten niet naar om. Braad in een braadpan de kippenbouten goudbruin in wat olie. Als je het in huis hebt is het lekker om ze eerst in te wrijven met ras el hanout. Doe er een gesnipperd uitje en twee teentjes knoflook bij die je even meefruit. Dan voeg je 2 handen gedroogde abrikozen toe, wat takjes tijm, 2 kaneelstokjes en 400 ml sinaasappelsap. Draai het vuur laag en laat in 40 minuten gaar worden.

Lekker met gestoofde worteltjes met bleekselderij: In een ovenschaal leg je stukjes bleekselderij en hele, geschrapte wortelen zonder loof. Eroverheen giet je wat olijfolie en strooi je wat komijnzaadjes. Een klein laagje water (ongeveer 75 ml) erover en een klontje boter erop. 40 minuten in de oven zetten op 200 C.

 

 

 

Reacties