Knapperige salade met gevulde mosterdkip

2013-03-10

Ik ben dol op keukenmachines. Het is bijna magisch wat er met een appeltje, wortel of struikje peterselie gebeurt als je ze in een sapcentrifuge of hakmolentje stopt. Toch gebruik ik die machines niet zo vaak. Het verwerken gaat misschien wel snel, het afwassen van al die aparte mesjes en bakjes en zeefjes is me allemaal een beetje te veel arbeid. Erg he? Bij deze toch een recept voor een rauwkostsalade die je helemaal met de machine kunt maken.

Voor deze knapperige salade (die je overigens ook in de nieuwe Allerhande vindt) heb je een zakje gesneden biologische witte kool nodig. Wel zo makkelijk. Verder doe je een courgette, een appeltje, een kleine rode ui en een chilipepertje in de keukenmachine en hak deze grof. Doe alle groenten in een grote kom. Dan hak je, ook in de machine, 4 augurken, een handje peterselie en een handje verse munt fijn. Meng dit, samen met een eetlepel mosterd, 6 eetlepels magere yoghurt, een scheutje olijf olie en het sap van een halve citroen tot een romig mengsel. Meng de dressing met de rauwkost. Voor een lekker zoetje heb ik er ook een handje rozijntjes doorheen gedaan.

Wij aten er gevulde mosterdkip bij. Snijd een scharrelkipfiletje in de lengte in, zodat er een envelopje ontstaat. Vul het envelopje met een plakje rauwe ham. Wrijf de kip in met olijfolie en grove mosterd en bak in een ovenschaal ongeveer 30 minuten in de oven op 200 C.

Reacties