Leftover curry met pompoen en garnalen

2013-09-08

Gisteren ben ik met Judith naar Valtifest geweest. Het thema was ‘Kak’, en ik zou graag vertellen op welke manieren dit tot uiting kwam, maar dit is een kookblog en ik ben bang dat dat niet zo goed samengaat. Anyway, leuk was het! Maar ik merk ook dat ik een dagje ouder (ahum) word. Ik moest vandaag stiekem best een beetje bijkomen. En daar hoort eten bij. En dus smaakte de koude kip van vrijdag me vanmiddag opperbest met een likje mayo… ‘s Avonds aten we deze curry, lekker makkelijk, met allerlei ingredienten die ik nog in de vriezer en de ijskast vond. Vandaar deze misschien niet voor de hand liggende combinatie.

Verhit olie in een wok en roerbak hier een half zakje rode curry in, tot de aroma’s vrijkomen. Doe er dan een gesnipperd sjalotje bij, een halve zak cocktailgarnalen (uit de vriezer dus), een half doosje pompoenblokjes (ook uit de vriezer) en bak even aan. Vervolgens doe je er tomatenblokjes uit blik, een rode paprika in stukjes en 150 ml kokosmelk bij. Even laten pruttelen, in diepe kommen scheppen en bestrooien met gehakte koriander.

Reacties