Lekker met

taart2

De afgelopen twee weken hebben we lekker zonder verruild voor lekker met. Wanneer je een roadtrip door Italie maakt, is het geen doen om ‘s avonds stug de fluweelzachte pasta’s, knapperige focaccia’s en krokante pizza’s te vermijden. Sterker nog, je niet overgeven aan de eetcultuur van de Italianen zou je kunnen beschouwen als een belediging van het  volk. En als je één ding niet wilt, is het bonje krijgen  met zo’n 60 miljoen Gianluigi’s en (vooral) hun moeders. Voor je het weet vind je een afgehakt paardenhoofd in je hotelbedje. Brrr. Nee hoor, wij waren verstandig en hebben ons keurig aangepast.

Om jullie een beeld te geven, hier wat culinaire hoogte (of zijn het diepte-)punten van ons reisje:

- Versgebakken chocolade-marmeladetaart, limoenshortbread met maanzaad  en pistachenoten en verse bosbes- en chocolademuffins. Voor het ontbijt.

- Panzerotti: een dubbelgevouwen gefrituurde pizza.

- Een verrassingsmenu bij een sterrenrestaurant met onder andere een met  geitenkaas gevulde ui van suikerglas en een lichtgevend Pacman-toetje.

- Een steak van 500 gram.

- Verse tortelloni met pompoen, walnoten, truffelroom en balsamico.

- IJsjes van het Gelatofestival in onder andere de smaken algen met sinaasappel en pure chocola, koffie met cachaça en limoen en pecorinokaas met peer.

- Pizza met een topping van knakworst en patat.

ui   bistecca

pizza   noga

 

Reacties