Marokkaanse gehaktballen met tomatensaus

2013-06-03

Wat maakt deze gehaktballen met tomatensaus nou Marokkaans? Nou, ras el hanout en kikkererwten natuurlijk! Ik zie hier wel wat in. Wat mij betreft wordt ‘Marokko’ het nieuwe ‘Hawai’. Met kikkererwten en ras el hanout in plaats van ananas. Pizza Marokko,  tosti Marokko (zonder ham, da’s logisch), kip Marokko. World domination!

Voor deze razend authentieke gehaktballen draai je stuiterballen van lamsgehakt, vermengd met een eitje en ras el hanout. Bak ze lekker bruin.  In een andere pan bak je een uitje en een teen knoflook. Doe daar een blik kikkererwten bij en een pakje tomatenpassata. Breng op smaak met een snuf kaneel, eventueel nog wat ras el hanout en roer er op het laatst wat verse koriander doorheen. Voeg de ballen bij de saus en laat nog even pruttelen. Serveer met een frisse salade en harissa-yoghurt.

 

Reacties