Ovengroenten met chorizo

2013-06-05

Ik speel een beetje vals. In deze ovenschotel zitten namelijk zoete aardappelen. Niet helemaal volgens het lekkerzonder-principe, maar ik heb een excuus. Of eigenlijk: een goede reden. Zoete aardappelen horen namelijk thuis in het illustere rijtje van Superfoods. Dat betekent onder andere dat producenten zeggen dat iets heel gezond voor je is, om het vervolgens heel duur te maken. Maar het mooie is, dat de zoete aardappel (of bataat) helemaal niet duur is. En wat is er dan zo goed aan? Zoete aardappelen bevatten complexe koolhydraten die heel langzaam worden omgezet in glucose. Je bloedsuikerspiegel blijft zo stabiel, waardoor je minder last hebt van dipjes. Daarnaast zitten ze boordevol vitamine A en C. Eigenlijk kun je ze beter vergelijken met pompoen of wortel dan met gewone aardappelen.

Dit recept is zo supermakkelijk: je hoeft de ingredienten alleen maar in stukjes te snijden, olijfolie eroverheen te gieten en een half uurtje in de oven te doen. Ik gebruikte aubergine, rode uien, courgette, cherrytomaatjes, chorizo en zoete aardappel dus. Eventueel bestrooien met peper en zout. Lekker, gemakkelijk en voedzaam.

Reacties