Quinoasalade met granaatappelpitjes en zalm

2013-05-01

Nou vooruit, toch maar weer een recept met quinoa. Deze keer met granaatappelpitjes. Vroeger vond ik een granaatappel nog iets exotisch, magisch bijna. Het is  dan ook een vrucht die sinds mensenheugenis tot de verbeelding spreekt. De oude Egyptenaren dachten dat je door het drinken van granaatappelsap onsterfelijk werd, en er wordt gefluisterd dat de granaatappel er voor gezorgd heeft dat Adam en Eva niet meer welkom waren in het paradijs. Ik bedoel maar. Echter, nu de granaatappel gewoon bij de grootgrutter om de hoek ligt heeft zij voor mij toch iets van haar magie verloren. Dat neemt niet weg dat de smaak nog steeds bijzonder is: zoet, zuur en bitter tegelijk.

Voor deze lichte lentesalade bereid je de quinoa zoals aangegeven op de verpakking. Meng de quinoa vervolgens met een gesneden lenteuitje, een stukje zachte geitenkaas, granaatappelpitjes en rucola. Klaar is Kees!  Lekker met een stuk op de huid gebakken zalm.

Reacties