Ribeye met bietenrelish

2013-07-03

Dit is een onverwacht lekker recept uit Elle Eten. Wat ook onverwacht was, was de kleur van eh, jeweetwel als je de volgende ochtend de wc bezoekt. Knalroze. Misschien is dit Too Much Information, maar ik zeg het maar vast….

Snipper een ui en snijd 500 gram gekookte bieten in blokjes. Verhit olijfolie in een grote pan en voeg de ui en de bieten toe. Doe daar 3 grote groene, in stukjes gesneden chilipepers bij (mag uit een potje) en een handje grof gehakte peterselie en koriander toe. Zet het vuur laag en laat zachtjes bakken met het deksel op de pan, ongeveer 20 minuten. Schep het mengsel dan in een keukenmachine en maak er een grove puree van. Voeg 4 eetlepels rode wijnazijn, 3 eetlepels suiker toe en laat nog 10 minuten op laag vuur sudderen. Haal de relish van het vuur en laat afkoelen. Ondertussen wrijf je de ribeyes in met olie, zout en peper. Verhit een grillpan en schroei het vlees dicht in 2 minuten per kant. Haal het vlees uit de pan, wikkel in aluminiumfolie en laat nog even rusten. Als je je vlees medium wilt kun je ze even in een warme oven leggen. Snijd de steaks vervolgens in dikke plakken. Neem een mooi slablad en doe daar een flinke schep relish op. Bestrooi met gehakte walnoten.

 

Reacties