Salade met bietjes, venkel en sinaasappel

2014-01-24

Deze salade ziet er een beetje uit of ie uit een kookboek uit de jaren ’70 komt. Met lekker veel oranje, bordeaux en mosgroen en zo. In die tijd gingen mensen steeds meer op reis naar het buitenland en namen exotische smaken mee terug.  Er mee koken kon men echter nog niet zo goed, waardoor het resultaat voornamelijk van het kaliber ‘zuurkool met ananas’ was. Of erger. Kijk maar eens op http://www.buzzfeed.com/briangalindo/10-regrettable-retro-food-recipes. En wees blij dat de seventies voorbij zijn… Deze salade is ook wel een beetje exotisch door de sinaasappel er in. En verder gewoon lekker doordat alle smaken vertegenwoordigd zijn: bittere rucola, zachtzoete bietjes en venkel, het zuurtje van de sinaasappel en zoutige feta om het af te maken.

Snijd 3 gekookte bieten en een venkel in parten en leg op de bakplaat (met bakpapier er onder). Sprenkel een beetje olijfolie over de venkel en zet ongeveer 20 minuten in een voorverwarmde oven (200 C). Ondertussen maak je de rucola aan met een dressing van het sap van 1 sinaasappel en een eetlepel olijfolie. Schil een sinaasappel zodat er geen wit vel meer op zit en snijd in stukjes. Snijd de feta in blokjes. Schep de rucola op een bord, daarna de bieten, venkel, sinaasappel en tot slot de feta. Bestrooien met verse zwarte peper.

foodiggity

 

 

 

 

 

Reacties