Salade met gebakken paddestoelen en druif

2013-08-26

Had ik een tijdje geleden een éénpans-periode, nu is het meer saladetijd. Komt door het weer denk ik. Maar ook omdat het eten van een salade al lang niet meer een synoniem is voor ‘ik eet saai want ben op dieet’. Salades zijn hip en worden gezien als volwaardig eten. De nieuwe hotspot in de Pijp is dan ook saladebar SLA,  waar je zelf je salade kunt samenstellen of één van hun suggesties kunt kiezen. Ik ben er nog niet geweest (wel vaak langsgelopen),  maar het zit altijd stampvol fedora-meisjes en baarden-jongens.

Voor deze lauwwarme salade bak je wat gemengde paddenstoelen, samen met een uitgeperst teentje knoflook in olijfolie. Meng de nog warme paddenstoelen met veldsla, witlof en rode druiven. Maak een dressing van olijfolie, citroensap, peper en zout en meng dit door de sla. Schaaf er tot slot lekker wat pecorino overheen.

Reacties