Salade met Hollandse garnaaltjes

2013-08-13

Het is mij opgevallen dat je op een gemiddeld festival bijna nergens meer een patatje met of een broodje warme worst kunt halen. Het is 48 uur zacht gegaarde varkensschouder, halve kreeft, verse soto ayam en Thaise meloen wat de klok slaat. Gisteren waren we op de Parade en daar hebben we braadstuk van Black Angus en Ibericovarken gegeten. Met rabarbersaus. Ik vind dat een mooie zaak. Het lijkt wel of mensen goed eten steeds meer gaan waarderen. Aan de andere kant hoorde ik vandaag op de radio dat je niet te veel #healthy’s op Instagram moet zetten omdat andere mensen dat irritant vinden. Healthy’s zijn foto’s waarop je laat zien hoe vreselijk gezond je bezig bent met je raw food quinoasalade met granaatappelpitjes en chiazaad. Ergens kan ik me dat wel voorstellen. Het heeft een beetje iets zelfingenomens en opschepperigs. ‘Kijk mij eens verantwoord eten. Ik heb trouwens net ook nog 120 kilometer hardgelopen en me 1000 keer opgedrukt. Op één hand.’ Zoiets. Dan ben ik meer van de gulden middenweg. Ik heb net 8 kilometer hardgelopen. En neem nu een salade met garnalen en cocktailsaus met wodka.

Was een paar bladen Romainesla en scheur in stukken. Doe in een schaal en voeg een groen appeltje, een avocado, venkel en cherrytomaatjes toe, alles gesneden. Giet er wat olijfolie en wittewijnazijn overheen, hussel goed en schep in diepe borden. Leg hier op een bergje Hollandse garnaaltjes. Maak een sausje van yoghurt, mayonaise, ketchup en een scheutje wodka. Schep wat saus op de garnalen en server met een partje citroen.

Reacties