Salade met makreel, venkel en sinaasappel

2013-04-03

Dit is weer eens een klassieker, een recept dat ik vaker heb gemaakt maar nog nooit had opgeschreven. Het zit er allemaal in:  fris,knapperig, zoet,zacht, zilt,sappig en bitter. Deze salade speelt met al je smaakpapillen. Terwijl ik dit schrijf ruik ik aan mijn eigen bovenlip en de geur van makreel vloeit mijn neusgaten binnen. Kleine tip: ga deze salade niet in je eentje zitten eten voor je een date hebt. Tenzij je date uit Volendam komt.

Neem verschillende slasoorten (rucola, veldsla, lollo rosso) en doe deze in een slabak. Snijd een venkelknol in dunne plakjes. Schil 2 sinaasappels zodat je geen wit meer ziet en snijd ze in stukken. Stroop een gerookte makreel uit z’n vel en snijd de vis in stukjes. Doe de venkel, sinaasappel en de makreel bij de sla. Tot slot nog een flinke hand zwarte olijven, wat witte wijnazijn, olijfolie en een snuf zwarte peper en klaar ben je.

Reacties