Salade met meloen, buffelmozzarella en parmaham

2013-09-06

Vrijdag is het weekend en dan heb ik nooit zin om te koken. Zo ook deze vrijdag. Maar wat we dan moesten eten wist ik ook niet. Bijna was ik met een luie mensen maaltijd thuisgekomen, ware het niet dat ik onderweg bedacht om nog even de Elle Eten te kopen om te kijken of daar misschien iets in stond. En jawel, het werd deze frisse salade, waarin alle smaken samenkomen: het lichtzoete van de meloen, de zoute ham, het zachtromige van de mozzarella, het bittertje van de rucola… Met kip met knoflook, citroen en kruiden uit de oven. En als snack voor tijdens het koken dadels met roomkaas. Maar die kip dus, die kon ik na de dadels en de salade niet meer op. Zo had ik tenminste een plekkie vrij voor Ben & Jerry’s met pindakaas en frambozenjelly… Want kom op, het was wel vrijdag.

Voor de salade snijd je een halve cantaloupe meloen in hapklare blokjes. Scheur plakken Parmaham in stukken. Neem een flinke hand rucola per persoon, meng deze met een dressing van olijfolie en citroensap en leg de rucola op de borden. Drapeer de ham en meloen over de rucola. Leg daarop lekkere plakken buffelmozzarella, sprenkel daar nog een beetje dressing overheen en maak af met een snuf zwarte peper.

 

Reacties