Salade Niçoise

2013-06-02

Het is weer tijd voor een klassieker!  Er zijn honderden manieren om een Niçoise te maken en ieder Zuid-Frans dorp heeft wel een eigen versie, welke met veel vuur aangeprezen wordt als de ‘enige echte’. Het mag een wonder heten dat er in Frankrijk nog geen burgeroorlogen zijn uitgebroken met als twistpunt het toevoegen van de aardappel. Nou, voor mij is het makkelijk, ik laat de aardappel eruit. En doe alle voor mij onmisbare ingredienten erin.

Kook 2 flinke handen sperziebonen beetgaar. Scheur een kropje knapperige Romeinse sla in stukjes. Wrijf een slaschaal in met een doormidden gesneden knoflookteentje en doe daar de groenten in. Voeg verder toe: 3 tomaten in kwarten, een in dunne reepjes gesneden gele paprika, een handvol sappige zwarte olijven, de inhoud van een blikje tonijn en een blikje ansjovis en 2 eieren in kwarten. Maak een dressing van goede extra vierge olijfolie, rode wijnazijn, peper en zout. Voila!

 

Reacties