Salade van watermeloen, feta, waterkers en olijven

2014-07-10

Het begint langzamerhand zomer te worden in Nederland. En dat halverwege juli! Dat betekent picknicken in het park, Coronaatjes drinken op het strand en luie boottochtjes maken over de grachten. Hoewel, toen ik gisteren aan het einde van de dag nog wat zonnestraaltjes wilde meepakken op ons bootje, moest ik eerst nog 375 liter regenwater hozen met een plastic bakje…

Deze salade is ideaal om mee te nemen naar het park, strand en op de boot. Of je eet ‘m gewoon als ontbijt, zoals ik net heb gedaan. Olijven als ontbijt, waarom niet? Het is zomer!

Snijd een watermeloen in grove stukken. Tegenwoordig heb je ook mini-watermeloenen, die zijn qua grootte precies goed (en niet zo zwaar om te tillen). Meng dit met plukken waterkers en hele kalamata olijven. Doe er tot slot lekkere stukken goede feta bij. Maak af met een beetje extra vierge olijfolie en verse zwarte peper.

 

Reacties