Spinazietaart met feta

2014-02-16

Een lekker rustig zondagje vandaag. Begonnen met een uurtje yoga bij de BBB, lekker recepten uitzoeken met een kopje koffie en een stuk pecannotenkoek binnen handbereik, een uurtje massage bij Doctor Feelgood, boodschappen doen, schaatsen kijken… En deze  crustless spinazietaart met feta maken van healthyrecipesblogs.com. Maar dat is ook niet zo veel werk.

Roerbak in delen zo’n 500 gram bladspinazie gaar. Doe in een vergiet en duw met een pollepel zo veel mogelijk vocht eruit. Meng in een grote kom 6 eieren, een halve beker dikke Griekse yoghurt, een geperste teen knoflook, zout en peper met een garde tot een glad mengsel. Snijd de spinazie grof, een bosuitje in ringetjes en een stuk feta in blokjes. Doe dit bij het eiermengsel en roer goed door. Als je het lekker vindt, kun je er ook nog een handje rozijntjes en pijnboompitten bij doen. Giet alles in een ingevette ronde springvorm en zet ongeveer 40 minuten in de oven op 180 graden. Eigenlijk is het een soort huge omelet. Lekker met een rood wijntje.

2014-02-16a

 

Reacties