Stamppotje met veldsla, knolselderij en spekjes

2013-10-07

Het wordt weer kouder en dat betekent: tijd voor stevige kost! Zoals stamppot.  Maar hoe doe je dat zonder aardappelen? Simpel, gebruik knolselderij. Het heeft gepureerd dezelfde structuur en geeft een licht zoete smaak. Combineert goed met zachte veldsla en hartige spekjes.

Maak een knolselderij schoon en snijd in blokjes. Kook deze in ruim water en een snufje zout. Ondertussen bak je magere spekreepjes zonder olie uit in een koekenpan, tot ze lekker knapperig zijn. Haal uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Sprenkel er een paar drupjes witte wijnazijn overheen, dit geeft een lekkere bite. Als de knolselderij gaar is, zet je er de staafmixer op en maak je er puree van. Een scheutje room maakt het extra luchtig en romig. Doe de knolselderijpuree in een pan en schep de spekjes er doorheen. Lepel er vervolgens de veldsla door, kijk zelf hoe veel je wilt. Lekker met een runderworstje en een lik grove mosterd.

 

Reacties