Vis uit de oven met zongedroogde tomaat en bacon met wortel-pastinaakkoekjes

2014-01-04

Soms is het fijn om op te maken wat je al in huis hebt. Noem het restjesdag. Dat dat niet per se hoeft te eindigen in ondefinieerbare ovenschotels en omeletten bewijst dit recept. Het enige dat ik gekocht heb is vis, pijnboompitten en bacon. De wortel-pastinaakkoekjes heb ik uit de nieuwste Allerhande, alleen zit er bij dat recept geen wortel in.

Zet de oven aan op 200 graden. Maak met een staafmixer een grove pasta van een paar semi-zongedroogde zongedroogde tomaatjes, een handje pijnboompitten en een paar takjes verse tijm (wel alleen de blaadjes gebruiken). Neem filets van een stevige witvis, zoals kabeljauw, tilapia of pangasius, en smeer deze in met de tomatenpasta. Leg hier 1 of 2 plakjes bacon op, afhankelijk van de grootte van je vis. Zet in de oven tot de vis gaar en de bacon knapperig is.

Ondertussen rasp je een halve winterwortel en een pastinaak grof. Tijmblaadjes en vers gemalen zwarte peper erbij. Meng met 3 lichtgeklopte eiwitten. Maak hier kleine bergjes van, die je in een laagje olijfolie in een hapjespan ‘frituurt’. Laat ze even uitlekken op keukenpapier en bestrooi daarna met fleur de sel.

Roerbak wat wilde spinazie en leg dit op een bord. Leg hierop een stuk vis uit de oven en serveer met de wortel-pastinaakkoekjes.

Reacties