Worstjes met witte bonenpuree en paddestoelen

2013-10-13

Volgende week ga ik meedoen aan de halve marathon van Amsterdam. Mijn eerste, dus ik vind het best spannend. Deze zomer was ik behoorlijk goed bezig met trainen, maar de laatste maand heb ik de duurloopjes en detox verruild voor champagnereisjes en bierfeesten. Niet de beste voorbereiding… Gelukkig stuitte ik op een site waar op stond dat de beste voorbereiding, juist het afbouwen van je training is. Zodat je goed uitgerust bent en op de dag van de race staat te springen om de startblokken uit te mogen. Zo voelde ik me eigenlijk gisteren al, waardoor ik mezelf had voorgenomen om vandaag nog een keer lekker lang te lopen. Maar dan kun je op het Hollandse herfstweer vertrouwen om roet in het eten te gooien: de hele dag striemende regen nodigt niet bepaald uit om een ferme loop te maken. En dus heb ik de middag doorgebracht op de bank met een horrorfilm en, o ironie, zit ik nu de Biggest Loser te kijken.  Met op schoot een bordje comfort food voor deze gure dagen.

Verhit boter in een braadpan en bak hierin een paar biologische runderworstjes. Hier zit veel minder vocht in dan in de ‘gewone’ varianten. Ondertussen snijd en scheur je de paddestoelen in stevige stukken. Fruit knoflook en een uitje in een hapjespan en voeg daarna de paddestoelen toe. Even aanbakken, scheutje rode wijn erdoorheen en warm houden. Verwarm 2 blikken witte bonen in hun eigenm vocht. Als dit warm geworden is, pureer je dit met de blender. Schenk er een straaltje goede olijfolie bij, dit maakt het smeuiger. Als je tijm of rozemarijn in de buurt hebt, is dit ook lekker om er doorheen te doen. Schep de puree op de borden, paddestoelen er omheen en de worstjes er op. Een echt herfstmaaltje!

 

Reacties