Zalm met linzen en spinazie

2014-01-07

Soms heb je die recepten waarvan je denkt: ‘mwah’. Dat je het eigenlijk wel moet eten omdat je alles nou eenmaal in huis hebt en het te hard regent om naar de supermarkt te lopen en iets anders te halen. Dit is zo’n recept. Ik had er vandaag eigenlijk helemaal geen zin in. Vis, linzen. Bah. Saai. Maar… dit is een onverwachte topper! Snel klaar, veel gezonder krijg je het niet en het is nog lekker ook. De combinatie van curry en citroen is kruidig en fris tegelijk. Eigenlijk is het gewoon perfect! Gezien op BBC Goodfood.

Verhit een klein beetje olie in een hapjespan of wok en ‘bak’ daar twee eetlepels currypasta in, tot de geur vrijkomt. Doe daar een blik schoongespoelde linzen bij en ongeveer 150 ml water of kokosmelk (een beetje op gevoel). Even kort roerbakken. Leg hierop de zalmfilets, met de huid naar boven. Doe de deksel op de pan en laat alles met rust tot de zalm gaar is, zo’n 6 tot 8 minuten.

Ondertussen maak je een dressing van het sap van een halve citroen, twee eetlepels extra vierge olijfolie en wat zout en peper. Als de zalm gaar is, haal je deze uit de pan en leg je deze apart. Zet het vuur hoger en doe een paar handen spinazie (zoveel als je wilt) bij de linzen, samen met 2/3 van de dressing en roerbak alles tot de spinazie is geslonken. Schep de linzen en spinazie op een bord en leg daar de zalm bovenop. Bestrooi met zout en peper en besprenkel met de rest van de dressing.

 

Reacties