Rauwkostsalade met geitenkaas en tahindressing

2014-07-21

Dit is typisch zo’n recept waarvan sommige mensen zullen zeggen: ‘Ik ben verdorie toch geen konijn?’  Nu kan ik me dat best voorstellen in dit geval. Want deze salade barst van de knapperige verse groenten en heel veel meer zit er niet in. Maar wat er wel in zit, maakt nou net het verschil tussen konijnenvoer en voer voor gezonde en verstandige mensen met goede smaak. Al zeg ik het zelf…

Snijd een  kleine broccoli en een kleine bloemkool in roosjes en blancheer deze kort, zodat het rauwe er net een beetje af is. Je kunt de groente ook helemaal rauw laten, maar dat vind ik zelf minder lekker. Ondertussen snijd je zo veel rauwe worteltjes als je wilt in dunne plakjes. Laat de broccoli en bloemkool even afkoelen en hak daarna fijn. Dit kan in de keukenmachine, maar zelf aan de slag gaan met een groot mes is eigenlijk veel leuker. Doe alle goenten bij elkaar in een grote schaal en voeg fijngehakte verse peterselie, een flinke hand rozijnen, pompoenpitten en een stukjes zachte geitenkaas toe. Meng alles goed door elkaar. Voor erbij: een dressing van gelijke delen tahin, extra vierge olijfolie en citroensap.

Gevonden op ohsheglows.com.

 

Reacties