Gevulde paprika met gehakt en tuinerwtjes

2015-03-22

Op kantoor zijn ze bezig met een declaratieonderzoek. Dat komt er op neer, dat ik de komende tijd zo veel mogelijk zakelijke kosten moet maken om te bewijzen dat ik mijn onkostenvergoeding ook echt verdien. Dus ik ben de laatste tijd tussen klantafspraken door en rond lunchtijd net iets vaker te vinden te vinden bij de lokale koffietent (nee, niet coffeeshop, ik denk niet dat ze dat vergoeden), sapbar of bagelboer. Het heeft wel wat. Niet je kleffe boterham met pindakaas in auto oppeuzelen, maar lekker op een zonnig terrasje een carpaccio bestellen. Soms heb ik minder geluk. Dan moet ik mijn twaalfuurtje bij elkaar scharrelen op een tankstation. In mijn hoofd kon je daar alleen ballen gehakt met satésaus en frikandelbroodjes wegspoelen met lauwe koffie. Des te groter mijn verbazing en vreugde, toen ik vandaag ontdekte dat er in de BP bij Harmelen (ergens tussen Gouda en Utrecht) zowaar een foodafdeling van de Marks en Spencer zit! Voor de mensen die M&S niet kennen: dat is een soort Engelse V&D waar ze altijd heeeel veeeel lekkere dingen hebben. Sandwiches, salades, warme maaltijden, trifles, scones en  chocola, veel chocola. Vanaf nu rij ik graag een stukje om…

Vanavond aten we gewoon iets lekkers en simpels. Paprika’s uit de oven, gevuld met gehakt. Snipper een uitje, snijd twee tenen knoflook fijn en fruit dit in de olijfolie. Strooi er wat ras el hanout bij en laat alles lekker zacht worden. Doe er mager rundergehakt bij (ongeveer 300 gram voor 4 paprika’s) en bak dit rul en gaar. Voeg dan tuinerwtjes en een bakje zonnebloempitjes toe en bak nog even. Neem vooral niet die zonnebloempitten met dat zoute schilletje uit het pakje met de clown erop, want dan wordt het een naar verhaal. Tot slot nog wat platte peterselie fijnhakken en meebakken. Snijd het hoedje van de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en vul de paprika’s met het gehaktmengsel. Zet in de oven op 180 C, totdat de paprika’s zacht geworden zijn. Haal het hoedje eraf en bestrooi met geraspte kaas. Lekker met wat hete saus erbij.

 

Reacties