Spruitjes uit de oven met spekjes, pastinaak en ricotta

2014-01-26

Getver wat een vies weer vandaag. Regen en wind… En wat doe je dan op dat soort dagen? Juist, dan ga je naar de woonboulevard. In ons geval Loods 5 in Zaandam. We hadden bedacht dat ons huis wel weer eens toe was aan een make over. We wonen hier nu 4 jaar, en gezien de Amsterdamse huizenprijzen zullen we hier waarschijnlijk nog wel een tijdje blijven. Om een lang verhaal kort te maken, uiteindelijk hebben we niets gekocht, maar wel een idee van wat we willen. Waardoor we nu alles in onze woonkamer stom vinden. Dat is dan weer een nadeel. O ja, en we hebben Jort Kelder gezien. Ook BN’ers gaan dus op een regenachtige zondagmiddag naar de woonboulevard. En dat is dan weer een geruststellende gedachte.

Voor een maaltje dat past bij het druilerige weer heb ik inspiratie gehaald uit de laatste Allerhande. Lekker makkelijk, de oven doet al het werk.

Maak 500 gram kleine spruiten schoon en snijd 2 pastinaken, een teen knoflook  en een appeltje in stukjes. Verdeel alles over een bakplaat met bakpapier erop. Doe er ook nog 200 gram spekreepjes erbij, lepel er wat ricotta overheen, bestrooi met peper en bak ongeveer 25 minuten in de oven op 200 graden. Bestrooi met nog wat zout en peper. Lekker met een beetje mosterd erbij.

Reacties