Bananenbrood deel 2: cranberries en chocolade

2015-02-21b

Er staat al een tijdje recept voor bananenbrood op lekkerzonder. Maar omdat een zichzelf respecterende foodblogger daar toch minstens één variatie op moet hebben, hier een nieuwe versie. Deze is best wel anders dan de vorige. Zo worden hier onder andere eieren en bakpoeder in gebruikt. Dit bananenbrood is dan ook een stuk luchtiger en smeuïger dan het vorige. Het smaakt eigenlijk gewoon of je een lekker stukje cake zit te eten. Maar het mooie is, dat het nog best een verantwoord ontbijt/snack/tussendoortje is. Maar dan moet je wel de verleiding kunnen weerstaan om alles in één keer op te eten…

Verwarm de oven voor op 175 graden. Pureer 3 grote bananen. Doe daar dan 3 eieren en een beetje kaneel bij en zet de staafmixer erop, zodat je een glad beslagje krijgt. Neem ongeveer 150 gram fijngemalen havermout (kun je gewoon zelf doen met de staafmixer) en voeg daar een eetlepel bakpoeder aan toe. Meng het bananenbeslag door de havermout. Voeg dan naar smaak toe: geraspte kokos, fijngehakte walnoten, gedroogde cranberries en kleine stukjes extra pure chocolade (minstens 70% cacao). Vet een cakeblik in en giet daar het beslag in. Snijd nog wat mooie banaanplakjes en garneer daar de bovenkant mee. Strooi er tot slot nog wat kokosrasp overheen. Zet ongeveer 50 minuten in de voorverwarmde oven. laat even afkoelen en snijd er lekkere dikke plakken van.

 

 

2015-02-21

 

Reacties