Kokosmakronen

2014-03-022

Dit zijn echt de meest simpele koekjes ooit. Je kunt ze natuurlijk in de supermarkt kopen, maar je hebt er maar 3 ingredienten voor nodig en een kwartiertje van je tijd, dus waarom zou je ze niet zelf maken? Voor dit recept heb je gecondenseerde melk nodig. Ik had daar nog nooit eerder wat mee gemaakt, maar het schijnt een goede basis te zijn voor desserts en taarten. Ook kun je er dulche de leche van maken (karamelpasta), door het blikje een paar uur te koken. Magisch toch! Wij maakten gisteren een toetje met chocoladeijs, granaatappelpitjes en een kokosmakroon erbij. Een soort Bounty dus.

Verwarm de oven voor op 175 C. Gebruik gelijke hoeveelheden gecondenseerde melk en kokosrasp. Aangezien de meeste blikjes gecondenseerde melk 397 gram bevatten, betekent dat bijvoorbeeld 4 zakjes kokosrasp van 98 gram. Doe alles, samen met 1 eiwit,  in een grote kom en roer goed door tot je een homogeen mengsel hebt. Vorm met je handen bergjes van het deeg, zo groot of klein als je zelf wilt. Als je ze groter maakt, krijg je een knapperige buitenkant en een zachte binnenkant. Leg de bergjes op een met bakpapier beklede bakplaat en zet 8-10 minuten in de oven, totdat ze goudbruin beginnen te kleuren. Haal de bakplaat uit de oven en laat de koekjes even afkoelen. En klaar zijn je lekkerzonder kokosmakronen!

Gezien op culy.nl

 

Reacties