Havermoutkoekjes met appeltaarttopping

2015-01-18

Deze zondagmiddag zat ik thuis op de bank. Ik had de volgende gedachten:

1. Ik voel me meh.

2. Ik heb nog steeds niet hardgelopen.

3. Het regent.

4. Ik heb zin in appeltaart.

5. Ik ben aan de detox.

Wat doe je dan? Door de regen naar de supermarkt lopen om de ingrediënten te halen voor een detoxproof appeltaartvariatie.

Begin met het maken van de havermoutkoekjes. Verwarm de oven voor op 200 C.Pureer 2 rijpe bananen met een staafmixer of keukenmachine. Meng daar+/- 150 gram havermout doorheen, waarvan je de helft mee-pureert en de andere helft door de massa schept. Doe er een snuf kaneel, rozijnen en een piepklein beetje honing doorheen. Maak hier 4 mooie hoopjes van die je op de bakplaat legt en druk deze hoopjes een beetje plat met een lepel. Bak ongeveer 25 minuten in de oven.

Ondertussen snijd je 2 Elstarappels in blokjes. Doe daar het sap van een halve citroen, lekker veel kaneel, rozijnen en weer een piepklein beetje honing bij. Meng alles goed door elkaar. Verwarm een beetje kokosolie in een pan en doe dan het appelmengsel erbij. Laat alles lekker even pruttelen en zacht worden. Ik heb er op het laatst nog een beetje extra smaak aan gegeven, door een zakje Clipper thee lemon-ginger open te knippen en de helft bij de appel te doen.

Haal je havermoutkoeken uit de oven. Laat even afkoelen en leg op een bordje. Lepel er een bergje appeltaarttopping op. Lekker bij de thee!

Reacties