Rucolasalade met geroosterde pompoen, granaatappelpitjes en pecans

2015-01-20

Laatst realiseerde ik mij dat er tegenwoordig dagen zijn dat ik het zonlicht niet zie en niet meer dan 2 minuten buiten ben. Dat klinkt best erg eigenlijk. Daar komt bij dat het gisteren Blue Monday was, de meest depressieve dag van het jaar. Lekker dan. Maar, Blue Monday is, net zoals de kerstman, bedacht door een reclamebureau. Zodat je weer allerlei redenen hebt om je sneue blauwe maandaggevoel weg te drinken, je zelf eens te verwennen met een nieuwe outfit en een ticket naar een tropisch eiland te boeken. Bastards. Ik verjaag het ellendige wintergevoel door een vrolijke salade te maken. En vooruit, door een enkeltje zonnebank…

Verwarm de oven voor op 200 C. Snijd een flespompoen in stukken, leg op de bakplaat, besprenkel met olijfolie en chilivlokken en rooster tot het lekker zacht is. Sla met een pollepel de pitjes uit een granaatappel en vang ze op in een bakje. Snijd een komkommer in de lengte doormidden, verwijder de zaadlijsten (mooi woord) en snijd in schijfjes. Doe in een kom, schenk er wat frambozenazijn overheen en laat even marineren. Snijd een avocado in stukken. Verhit een koekenpan op hoog vuur en rooster daarin pecannoten (zonder olie of boter). Doe er op het laatst een lepeltje honing bij en meng dat door de noten. Doe de rucola in een grote slakom en meng de zure komkommer en een scheut extra vierge olijfolie erdoorheen. Voeg dan de pompoen, avocado, gekaramelliseerde pecans en de granaatappelpitjes toe.

 

Reacties