Linzensalade met blauwe kaas, bleekselderij en walnoten

2014-04-14

Laatst ging ik voor de verandering weer eens met de trein naar m’n werk. Nou, en dan neem ik het er van! Ik haal lekker een kopje thee bij mijn favoriete mannetjes bij de Kiosk op station Amstel, ik ga fijn even snuffelen bij de winkels op Hoog Catherijne en ik koop natuurlijk wat van mijn geliefde lichte lectuur om op mijn gemakje in de trein te lezen. Deze keer had ik weer eens de Elle Eten gekocht en dat bleek een goede zet. Komende week komen alle recepten uit dit blad, waarbij ik sommige dingen voor het gemak een beetje heb aangepast. We trappen af met deze frisse, crunchy en voedzame salade.

Snijd 2 sjalotjes en een Granny Smith-appel in heel dunne plakjes. Snijd 4 stengels bleekselderij in dunne boogjes. Hak 2 eetlepels peterselie en een hand vol walnoten grof. Doe alles, samen met 400 gram linzen, in een grote kom. Maak een dressing van olijfolie, rodewijnazijn en mosterd en meng dit door de salade en voeg naar smaak peper en zout toe. Verkruimel er tot slot een stukje lekkere blauwe kaas doorheen.

Reacties