Salade van boerenkool, venkel, appel en geitenkaas

2015-02-01

Afgelopen vrijdag heb ik einde gemaakt aan een detox van vier weken.  Was prima te doen hoor, daar niet van, maar na vier weken wil je wel weer eens wat anders. Dus ik besloot het er dit weekend maar eens lekker van te nemen. Pita’tje falafel: check. Broodje rosbief: check. Monsterstuk carrotcake: check. Frites van Zuyd met stoofvlees bij Par Hasard: check. Gin-tonics in de bar van het Okura (omdat het kan): check.

Maar goed. Het is niet alle dagen feest. Vanavond zaten we weer braaf aan de detox boerenkoolsalade. Om het af te leren. De boerenkool heb ik overigens gemasseerd. Dat schijnt het minder droog te maken… Een beetje raar, maar het werkt! Op zich wel logisch, want wie knapt er nou niet op van een goede massage?

Doe de boerenkool in een schaal en doe er wat zout overheen. Ik gebruikte gewoon een zakje biologische boerenkool van de AH. Vervolgens zorg je dat niemand je ziet en ga je de boerenkool masseren. Knijp er zachtjes in, alsof je deeg kneedt. Doordat je de kool een beetje kneust, komt er sap vrij en wordt het allemaal wat soepeler en frisser. Snijd een venkelknol in heel dunne plakjes en doe hetzelfde met een friszoet appeltje, zoals een Elstar. Meng dit met de boerenkool en voeg vervolgens wat gedroogde cranberries toe. Verkruimel een stuk zachte geitenkaas over de salade en maak af met geroosterde pompoenpitten. Voor een lekkere dressing meng je een theelepel mosterd, een theelepel honing, een scheutje sinaasappelsap, een eetlepel witte wijnazijn en twee eetlepels olijfolie. Meng de dressing door de salade.

Recept gevonden op cookieandkate.com

 

Reacties