Rauwe andijvie met zoete aardappel, spekjes en granaatappelpitjes

2014-07-15

Er zijn van die groenten, die ik eigenlijk alleen maar op 1 manier eet. Andijvie is er één van. Daar moet je stamppot van maken, met spekjes, een gehaktballetje, een kuiltje jus en een lik scherpe mosterd. Maar ja, die goeie ouwe andijvie verdient meer dan dat. Waar de boerenkool inmiddels door de Gwyneth Paltrows van deze wereld is omarmd als powerfood en als kale een ware revival doormaakt, is andijvie nog steeds andijvie.  Bij deze een recept om andijvie helemaal superfood-proof te maken. Niet dat ze van zichzelf niet gezond genoeg is, maar soms helpt het om met granaatappelpitjes te strooien. Maar de spekjes blijven er mooi in!

Snijd een stuk of drie zoete aardappelen in stukken, leg op een bakplaat, besprenkel met olie en bak gaar. Verhit een koekenpan en bak daarin magere spekreepjes knapperig in hun eigen vet. Ondertussen mix je fijngesneden rauwe andijvie, granaatappelpitjes, blokjes avocado en  pompoenpitten door elkaar. Neem van alle ingredienten zoveel als je wilt. Laat de zoete aardappel en spekjes even afkoelen en meng dan door de rest van de salade. Maak af met extra vierge olijfolie, citroensap en zwarte peper.

 

Reacties