Over Lekkerzonder

Welkom bij Lekkerzonder! In deze blog vind je recepten voor een diner waar geen kruimige aardappel, pastavlindertje of korreltje rijst aan te pas komt.

Na een vakantie in Zweden waar taartjes een standaard onderdeel zijn van de Scandinavische schijf van vijf, besloten mijn vriend en ik dat het een goed moment was om ‘s avonds minder koolhydraten te gaan eten. Het bleek echter nogal een klus te zijn om elke dag weer iets nieuws te verzinnen. Op internet word je vaak doorverwezen naar dieetsites, maar elke dag gegrillde kip en een blaadje sla zagen wij niet zitten. Ook krijg je vaak verbaasde reacties als je zegt dat je geen aardappelen meer opschept. ‘ Maar wat éééét je dan? Alleen maar vlees en groente is toch saai?’

Toch lukt het ons om ‘s avonds koolhydraatarme gerechten klaar te maken (behalve in het weekend. Je moet jezelf soms ook wat gunnen hoor). Om voor anderen de zoektocht naar koolhydraatarme recepten gemakkelijker te maken en te laten zien hoe gevarieerd je kunt eten, ben ik deze blog begonnen.

Het eten van minder koolhydraten vormt hier het uitgangspunt. Dat wil overigens niet zeggen dat alle recepten supergezond zijn of dat je er van afvalt.  Ook als je gewoon lekker wilt eten ben je hier aan het goede adres.

(Bijna) Elke dag vind je hier het recept en een foto van de maaltijd die we die dag hebben klaargemaakt. De recepten zijn niet allemaal zelf bedacht, maar wel zelf gemaakt, op de kiek gezet en opgegeten. Zo kun je zien hoe simpel het kan zijn om iedere dag te genieten van een koolhydraatarm gerecht.

Enjoy!

Tabitha

Reacties