Spinaziesalade met kikkererwten

2013-03-30

Na een dag waarop ik bij de lunch een kroket en een Belgische wafel met ijs tot me had genomen, onder het genot van diverse alcoholica een breed scala aan borrelhappen had zitten weg kanen en in de nachttrein een cheeseburgertje had opgepeuzeld, bedacht ik dat het misschien eens goed zou zijn om een paar weken te detoxen. Nu is een dag zoals hierboven beschreven echt een uitzondering. Normaal gesproken eet ik best gezond, alleen op ‘vrijdag boostdag’ willen er wel eens dergelijke excessen plaatsvinden. En dan voel je je de volgende dag ook echt een beetje smerig van binnen. Anyway, detoxen dus. Na de pasen ga ik er echt mee beginnen. Maar hier vast een verantwoorde salade voor the day after.

Gebruik ongeveer een halve zak spinazie en scheur de blaadjes kleiner. Snijd cherrytomaatjes door de helft en doe deze erbij. Spoel de inhoud van een blik kikkererwten goed af onder de koude kraan en voeg toe. Snijd een halve plak feta en een avocado in blokjes en meng deze door de sla. Maak af met een dressing van olijfolie en balsamicoazijn en een beetje zout en peper.

Reacties