Zuurkool met witte bonenpuree en appel

2013-04-01b

Jongens wat was het vandaag een heerlijk winterweer! Perfect om in het voorzichtige zonnetje met een plaid over je knieen warme chocomel te drinken. Jammer alleen dat het lente is. Vandaag eten we een ovenschotel met zuurkool. Zonder aardappel, maar met witte bonenpuree.

Snijd een uitje en een teentje knoflook fijn en fruit deze in een gewone pan in wat olijfolie. Neem ook wat takjes tijm, ris de blaadjes er vanaf en bak even mee. Spoel de inhoud van een grote pot witte bonen goed af onder de koude kraan. Kieper de bonen in de pan met de ui en knoflook en verwarm alles even. Vervolgens pak je de staafmixer en mix je de bonen tot een gladde puree. Ondertussen verwarm je een zak zuurkool met een kopje water in een pan. Pak 2 appels en snijd er 1 in kleine blokjes en 1 in plakjes. De appelblokjes doe je bij de zuurkool. Laat ongeveer 10 minuten koken. Dan doe je de zuurkool in een ovenschaal en verdeel je de witte bonenpuree er overheen. Leg de plakjes appel dakpansgewijs (ik hou van dat woord) op de puree. Tot slot strooi je er nog wat geraspte geitenkaas in de oven. 20 minuten in de oven zetten op 200 C tot de kaas bruin begint te worden en dan is het klaar.

Reacties