Gado gado met kip

Gado gado met kip

Mijn Indische moeder vindt het geloof ik maar niks dat ik geen rijst meer eet. Dit gerecht heb ik echter altijd al het lekkerst gevonden zonder rijst erbij. Het is eigenlijk gewoon een knapperige groene salade met pindasaus. Als je het vegetarisch wilt doen, kun je in plaats van kip,  heel goed gebakken tahoe en tempeh gebruiken. En vergeet vooral de kroepoek niet! Mijn vriend legt altijd zijn kroepoek onderop zijn bord, zodat het ‘lekker zompig’ wordt. Ik verkruimel mijn kroepoek boven op de gado gado, als een soort crunchy topping.

Deze keer heb ik komkommer, romaine sla, tauge en sperziebonen als basis gebruikt. De sperziebonen even kort koken. Over de tauge wat kokend water gieten en daarna ijskoud water eroverheen. Zo blijven ze lekker knapperig. De stukjes kipfilet heb ik even gemarineerd in hete chilisaus, ketjap en kerrie. Daarna bak je ze in een beetje olijfolie. De pindasaus is gemaakt van een paar flinke lepels pindakaas met stukjes noot, een lepeltje sambal en wat ketjap. Leng het aan met een beetje water en laat in een pannetje op laag vuur warm en dik worden. Schenk de pindasaus over je groenten en de kip en garneer met kroepoek.

 

Reacties