Broccolisoep met geitenkaas en salade met champignons en peer

2013-04-07b

Zo, vandaag ben ik lekker de hele dag (nou ja, een goed uur) bezig geweest met verse sapjes maken met de sapcentrifuge. Onder het mom van ‘a juice a day keeps the doctor away’ worden er tijdens de detox naar hartelust sapjes gedronken. Ziehier het resultaat:

2013-04-07

Een tequila sunrise, maar dan van appel-, sinaasappel- en wortelsap met een vleugje gember. Lekker!

Ook voor het avondeten ben ik fijn met de apparaten aan de slag geweest. Voor de broccolisoep snijd je 2 broccoli’s in roosjes, de stronk snijd je in stukken. Kook dit in water met een (biologisch) groentebouillonblokje tot de broccoli zachter, maar nog wel mooi groen is. Giet af, maar bewaar het kookvocht. Met de staafmixer pureer je de broccoli tot een fluweelachtige puree, die je aanlengt met wat kookvocht tot je soep de gewenste dikte heeft. Zet weer op het vuur om op te warmen en roer goed door. Serveer de soep met wat lekker pittige zachte geitenkaas (bijvoorbeeld blanc met korst) en geroosterde pijnboompitten. Wij aten er een salade bij met gebakken champignons, een sjalotje en peer.

Reacties