Teriyaki biefstuk met knapperige salade

2013-05-02

 

Na een tijd geen vlees meer gegeten te hebben, is het nu weer eens tijd voor een biefstukje. Bij de sportschool zag ik een recept voor beef teriyaki en dat leek me nou eens leuk. Een klein lesje ‘weet wat je eet’: teriyaki is een Japanse kooktechniek waarbij vlees gebakken (yaki) wordt in een marinade van sojasaus, waardoor het een mooie glans (teri) krijgt. En dit Oosterse huzarenstukje gaat prima samen met een knapperige salade van Hollandse rauwkost.

Leg  de biefstukken ongeveer 20 minuten in een marinade van 2 eetlepels sojasaus, 1 eetlepel rode wijnazijn en een theelepel honing. Daarna bak je de biefstukken kort aan elke kant, pas op dat de marinade niet verbrandt. Verpak de biefstukken in aluminiumfolie en laat ze even rusten.  Schep de rest van de marinade in de pan en laat even inkoken tot een stroperige saus. Maak ondertussen een salade van een venkel in dunne reepjes, een dungesneden rode ui, grofgeraspte wortel, plakjes radijs,  verse koriander en wat olijfolie en witte wijnazijn. Schep een bergje salade op een bord, leg daar de biefstuk op en lepel er nog wat saus overheen.

Reacties