Kabeljauw uit de oven met olijven en tomaat

2013-08-28

De laatste tijd is het best druk op het werk, wat betekent dat ik vaak ‘s avonds thuis nog dingen moet doen. Dan is het fijn als je niet al te veel tijd kwijt bent aan koken. Want hoe leuk ik koken ook vind, er zijn van die momenten dat ik er gewoon geen zin in heb. Gelukkig kookt Jochem nu vaak. Dan kom ik thuis en ga ik een beetje in de keuken tegen hem aan staan kletsen, terwijl hij kalfschnitzels bakt en uien snijdt. Dit recept is echt een no-brainer. Alles in de schaal en wachten maar tot het klaar is. Dat kan ik zelfs na een drukke werkdag wel opbrengen.

Vet een ovenschaal in met olijfolie en leg daar dikke kabeljauwfilets op. Leg er  zoete kerstomaatjes en groene en zwarte olijven omheen. Snipper een uitje, hak 2 teentjes knoflook fijn, ris de naaldjes van wat takjes rozemarijn verdeel dit over de vis en de tomaten. Beetje olijfolie er overheen en de oven in. Als de tomaatjes gebarsten zijn, is je vis ook klaar. Schaaf er voor het serveren nog een beetje pecorino overheen en peper naar smaak.

Reacties